Šablóny na maľovanie - skrášlenie interiéru jednoducho a nenáročne

Umenie

KikaS KikaS 02.07.201216963

Šablóny na maľovanie - skrášlenie interiéru jednoducho a nenáročne

Naša obývačka je smerovaná na juhozápadnú stranu. Keďže sme si chceli počas celého dňa ponechať pocit teplého slnečného priestoru, rozhodli sme sa vymaľovať ju na žltú, presnejšie banánovo-žltú. Aby sme izbe pridali aj moderného ducha, na jednu stenu sme namiesto hladkého náteru naniesli drsný povrch. Na to sme použili fasádny náter rovnakej farby.

No, stále tomu ešte čosi chýbalo. Manžel navrhoval tapety, mne by sa páčil skôr väčší obraz. Nakoniec sme sa rozhodli pre „zlatú strednú cestu“ – teda maľovaný obraz na vymedzenej časti steny.  Pri realizácii nášho nápadu sme mali 2 alternatívy:

1) kúpiť si rolku tapety s obľúbeným vzorom alebo

2) namaľovať obraz priamo na stenu pomocou šablóny.

Keďže som povaha tvorivá a manžel mi našťastie dôveruje smiley, rozhodli sme sa pre druhú možnosť. Ani som netušila, aké to bude vcelku jednoduché a nenáročné. Na internete nájdete množstvo e-shopov, ktoré ponúkajú okrem klasických nálepiek na stenu aj šablóny na maľovanie. Po preštudovaní viacerých ponúk a stránok sa mi najviac zapáčila stránka www.predlohy.sk

Predlohy sú rozdelené do kategórií podľa toho, čo plánujete na stenu namaľovať. Ponuka je síce na prvý pohľad zameraná viac na detskú izbu, ale po dôkladnejšom preštudovaní nájdete bohatý výber aj pre ostatné priestory bytu. Pre dokonalú prípravu si môžete doobjednať farby, štetce, gumy, a všetko ostatné k vytvoreniu dokonalého diela.

Stránka ma zaujala aj svojím prispôsobením sa amatérskym maliarom: okrem pestrej ponuky predlôh tu nájdete aj rady a typy ohľadom výberu farieb, použitých materiálov a pomôcok. Potešil ma tiež jednoduchý návod na použitie predlohy, dokonca aj s fotopostupom. Ak potrebujete aj praktické rady od tých, ktorí to už pred vami skúsili, nakuknite do diskusií na rôzne témy.

Keď máte strach z nakupovania v e-shopov, presvedčia vás osvedčenia a ceny, ktoré firma prevádzkujúca stránku získala. Ak ste si z ponuky tejto stránky nevybrali, firma prevádzkuje aj stránku www.artsablony.sk, kde okrem predlôh na maľovanie nájdete aj iné možnosti skrášlenia si svojho domova.

Ak ešte stále váhate, určite sa nechajte inšpirovať fotogalériou od šikovných realizátorov zakúpených predlôh.

U nás ma spokojnosť s výsledkom mojej práce v obývačke inšpirovalo k ďalšiemu projektu v detskej izbe. Napriek jednoduchému motívu kvetov je výsledok môjho snaženia nevtieravým spestrením detského priestoru. A uznanie rodinky bude určite aj pre vás tou najväčšou odmenou smiley

Komentáre Disqus.

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím