Nie je to škola, alebo kuchárska kniha, čo spraví z človeka majstra v pečení tort. Sú to dlhé roky praxe a predovšetkým nadšenie a srdce. Katarína Reiffersová pozná toto remeslo od malička. Bola to jej mama, ktorá jej v štrnástich rokoch ukázala, ako sa pečú torty. Svet sladkostí ju doslova očaril a začala sa plne venovať vytváraniu zákuskov a tort. Za roky praxe získala mnoho uznaní a najkrajšie je pre ňu vyrobiť tortu, ktorá chutí.
Hitom sú 3D torty
Najkrajšie z tort sú tie, ktoré vedia zaujať už na prvý pohľad. Katarína Reiffersová sa dlhodobo venuje aj modelovaniu 3D tort, ktoré ozdobia každú oslavu aj sviatok. „3D torty sú atraktívne a každý sa poteší, keď objaví sladké auto, figúrku, bábiku. Všetky torty modelujem a vytváram sama a používam takmer výlučne materiály, ktoré sa dajú skonzumovať. Len výnimkou sú nitky, alebo paličky na uchytenie dekorácií. Viem vytvoriť akýkoľvek model a hlavne jedlý. V porovnaní s tortami, ktoré sa robia na konštrukcii, ide samozrejme o úplne inú rovinu zážitku z torty,“ hovorí Katarína Reiffersová. Hoci sú 3D torty stále zložitejšie, ako skúsená cukrárka sa nebojí žiadnej výzvy.
Rozšírenie o tradičné koláčiky
Mnoho cukrární sa dnes hrdí tradičnou výrobou, tradičnými receptami, alebo surovinami. Katarína Reiffersová však v novom roku chce sny o tradičných koláčoch posunúť ešte ďalej. Chce ponúkať skutočne na našom trhu netradičné veci. „ V pláne máme čo najskôr rozbehnúť výrobu tých najtradičnejších koláčikov, ktoré dnes už prakticky vymizli. Ťahané štrúdle, bublaniny, naozaj receptúry, ktoré poznali ešte naše staré mamy. Majú svoju hodnotu a netreba na ne zabúdať,“ hovorí Katarína Reiffersová. Jej plány na rozšírenie cukrárenskej výroby tak mnohým z nás môžu pripomenúť naozaj unikátne kulinárske zážitky.
Dobrá je len kvalitná torta
Katarína Reiffersová sa drží hesla, že na torte sa šetriť nedá, pretože to každý rýchlo spozná. Jej produkcia je preto postavená na surovinách skutočných chutí. Používa čerstvé ovocie, na zdobenie pravý marcipán a základom je klasické piškótové cesto bez akýchkoľvek prísad. Preferuje klasické domáce pečenie. Aj preto torty z jej dielne vyzerajú ako umelecké diela, ako chutia ako pravá torta, ktorú vedela upiecť babička.